Afyon


 www.tatilfikri.com.tr

Afyon İli,binlerce yıllık medeniyetlerin kültür ve sanatını yansıtan arkeolojik kalıntılarıyla, asırlık yapılarıyla, milyonlarca yılda oluşmuş mağaralarıyla, termal zenginlik ve doğal güzellikleriyle, ören yerleriyle yüzyıllardır alın teri ve göz nuru ile süre gelen el sanatlarıyla, peri bacalarıyla, açık hava tapınaklarıyla ve mutfağıyla turizm potansiyeli fazla olan bir yöremizdir. İlimiz, yerli ve yabancı turistler için “deniz dışında” aranan pek çok tarihî ve tabiî güzelliklerin bulunduğu bir turizm cenneti konumundadır.
Kaplıcaları, zengin doğal yapısı, tarihi eserleri, alternatif turizm çeşitliliği, kültür ve inanç turizmi, festival ve şenlikler gibi çeşitli turizm değerlerine sahip olan Afyonkarahisar Anadolu’nun batı yakasında bir kavşak noktası olup, kara ve demiryolu ile doğuyu batıya, kuzeyi güneye bağlayan doğal bir kapı konumundadır. Deniz ve güneş turizmine alternatif olarak son yıllarda çok önem kazanan ve sağlık turizminin bir parçası olan termal turizm açısından ilimiz “TÜRKİYE’NİN TERMAL BAŞKENTİ” haline gelmiştir.
NASIL GİDİLİR?
Büyük İllerden ile ulaşım olanakları : Büyük illerden ilimize kara ve demir yolu ile ulaşım mümkündür. (Ankara İstanbul İzmir Antalya Konya Kütahya Denizli Eskişehir Isparta Uşak) 
İlden İlçelere Ulaşım Olanakları:Bütün ilçelere karayolu ile ulaşım mümkündür. Ayrıca İhsaniye, Dinar,Sandıklı, Sultandağı ilçelerine demiryolu ile ulaşım mümkündür. 
Karayolu : Afyon otogarından Türkiye’nin tüm bölgelerine ulaşım sağlanmaktadır. 
Afyon Otogar Adresi : Ankara Yolu Üzeri /Afyon 
Kent Merkezine Uzaklığı ve Ulaşım : Afyon otogarı şehir merkezinde olup, şehiriçi minübüsleriyle ilin her yerinden rahatlıkla otogara ulaşım sağlanmaktadır. 
NE YENİR ?
Afyon ili, zengin bir mutfağa sahiptir. Özellikle hamur işleri, haşhaşlı ve kaymaklı yiyecekler yöreye has özellikler taşır. Başlıca yemekleri arasında bulgur yemekleri, sakala çarpan çorbası,çullama köfte, ilibada dolması, sulu köfte, sırt dolması, göce tarhanası, nohut çöreği, göce köftesi ve tarhanası, özbek pilavı, Afyon salatası, şakşuka yer alır. Afyon kaymağı, lokum ve şekerlemeleri yörede en çok bilinen tatlılardır.
NE ALINIR?
Geleneksel motiflerle yapılan el sanatları çok gelişmiştir. Keçecilik, koşumculuk, at arabacılığı, demircilik ve bakırcılık, yemenicilik, mermercilik, kilimcilik, hasır ve boyra örücülüğü ilin önemli el sanatları arasında yer alır.
Merkez : Kaymak, Lokum, Sucuk ürünleri,
Bayat: Kök Boyalı Kilimleri,
Dazkırı: İpek Halısı.
İscehisar: Mermer biblolar,santranç takımları.
Sandıklı: Bakır süs eşyaları, kızılcık reçeli, patatesli ev ekmeği.
Emirdağ: Koyun yoğurdu.(İlkbahar,yaz mevsimlerinde).
Şuhut: Patates.
Sultandağı: Napolyon kirazı ve vişne (Haziran-Temmuz)
İLÇELERİ 
Başmakçı 
Bayat
Bolvadin
Çay
Çobanlar
Dazkırı
Dinar
Emirdağ
Evciler
Hocalar
İhsaniye
İscehisar
Kızılören
Sandıklı
Sinanpaşa
Sultandağ
Şuhut

                                                         Afyon Otelleri İçin Tıklayınız

 www.tatilfikri.com

Yorumlar